RSS

Author Archives: nismahmubarakah

Hadiah Tahun Baru 2010 buat Ghaza

 

[Kesungguhan MEREKA….]

 

"Nantikan aksi terbaru kami untuk tahun ini..."

 

 

*DISEMBER 2008-JANUARI 2009:

Awal 08: Persiapan

Akhir Dis 08: SERANG!!!

*FEBRUARI 2009:

Post mortem:

“Tak boleh jadi,kita  mesti  tebus balik kekalahan ini!!!”

*JANUARI 2010

Khamis (7/1)

Jet pejuang regim Zionis melancarkan beberapa siri serangan  terhadap semenanjung Gaza

Sabtu (9/1)

Pasukan Israel telah menyelesaikan latihan ketenteraan berskala

bagi mempersiapkan pasukan untuk

serangan ketenteraan terhadap Jalur Gaza.

[Kesibukan KALIAN….]

exams..coming soon...

DISEMBER-JANUARI 2009:

“Alamak macam mana ni,exam dah dekat,silibus  tak habis lagi,yang nak kena study pun banyak…”

*FEBRUARI 09:

Tahun lepas dah tour Jordon ,tahun ni nak jalan kat Turki pulak la, murah lak tu,apa la sangat ~2000LE dgn duit yang still ada kat dalam bank…

*JANUARI 10

Emm thn ni nak tour  mana pulak ek?

Jordon √

Syria √

Lubnan √

Turki √

Europe???

[Dan KAMI ….]

 

Read the rest of this entry »

 
3 Comments

Posted by on January 9, 2010 in Sharing is caring

 

The Start

Bismillahirrahmanirrahim…

Ku sisipkan khas…

Buat diri yang sering lupa

Buat jasad yang leka berdunia

Buat nafsu yang gemar bermaharajalela

 “Sesungguhnya manusia itu dijadikan bertabiat resah gelisah” (Al-ma3arij:19)

  • “what’s wrong? juz mind your own business!”
  • “ughh…its too hard to finish all those stuff…”
  •  “I just feel I can’t do it!”
  •  “malasnya!!!”
  •  “Xpe2,relax la dulu,banyak lagi masa…”
  •  “Eee,napela banyak sangat benda nak kena buat ni?!!”
  •  “Bosannya dengan semua ni..”
  •  “asal la susah sangat hidup ni?!!”

Namun lupakah kita?

Suatu ketika dahulu…

 0:0:01

 “Aku pasti akan berusaha! 

 Walaupun sainganku berjuta2 

 Namun aku pasti, akulah pilihannya!

Aku hanya perlu pastikan aku berjaya menembusinya dalam masa 24 jam

Jika tidak musnahlah segalanya…

Ya Allah permudahkanlah urusan hambaMu…..” Read the rest of this entry »